Lucas Riechert - Zondag 29 November 2020

Samsung lanceert nieuwe toestellen in januari en februari 2021

Begin volgend jaar, in januari en februari, is het tijd voor twee gloednieuwe smartphones van Samsung. Op dit moment zijn er ook geruchten gaande dat de Galaxy S21 het daglicht gaat zien rond diezelfde tijd, maar dat is nog niet zeker. Wél is het zo dat in januari 2021 de Galaxy A12 gaat verschijnen en in februari de Galaxy A02s. 

Ook heeft Samsung de lijst aan specificaties al op tafel gelegd, maar moeten we nog even wachten op de prijzen. Beide toestellen maken onderdeel uit van de A-lijn waardoor de prijzen aardig hoog kunnen liggen, maar wie weet heeft Samsung een verrassing voor ons in petto.

Galaxy A12

Dit toestel krijgt een 6.5” HD+ TFT scherm met de Infinity-V opstelling. De selfie camera bedraagt acht megapixel en aan de achterkant zitten vier camera’s, waarbij de hoofdcamera 48 megapixel heeft, een vijf megapixel ultra wide, twee megapixel macrolens en last but not least een twee megapixel diepte lens. De A12 heeft een Octa Core processor met 4GB aan RAM, 128GB aan opslagcapaciteit en een micro SD kaart slot waarmee je het geheugen naar 1TB kunt uitbreiden. De batterij heeft 5000 mAh en kan worden opgeladen met een vermogen van 15W.

Galaxy A02s

Het tweede nieuwe toestel van Samsung is net als de Galaxy A12 voorzien van een 6.5” HD+ TFT scherm. De specificaties van dit toestel zijn iets minder, en wordt dus het goedkopere model van de twee. Echter heeft dit toestel ook een 5000 mAh batterij en zeker ook een prima camera systeem. De selfie camera heeft vijf megapixel en er zijn drie camera’s te vinden op de achterkant. Deze bestaan uit een 13 megapixel hoofdcamera, twee megapixel macrolens en een twee megapixel diepte lens. De Galaxy A02s heeft een Octa Core processor met 3GB aan RAM en 32GB aan opslagcapaciteit die ook uit te breiden is met een micro SD kaart. 

Terzijde van het nieuws van deze twee nieuwe A-toestellen is er ook slecht nieuws voor de Galaxy Note fans. Het lijkt er namelijk op dat Samsung de stekker uit de Galaxy Note toestellen gaat trekken in 2021. Door de verwachte Galaxy Z Fold 3 plus de toevoeging van de S Pen in de aankomende Galaxy s21 Ultra lijkt het erop dat er geen ruimte meer is voor Note toestellen. De toevoeging van de S Pen bij andere toestellen dan de Galaxy Note geeft aan dat Samsung de onderscheidende factor van de Note nu weg haalt. Voorheen waren de Note toestellen ook de krachtigste en grootste toestellen van Samsung, maar dat is anno 2020 ook niet meer zo. Het lijkt er dus op dat Samsung zich gaat focussen op de S-serie en de Z Fold-serie. De tijd zal het leren! 

 

[BRON]

Afbeelding: © Samsung Mobile

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking