Lucas Riechert - Dinsdag 22 Augustus 2023

Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 15

De onthulling van de iPhone 15 komt eraan en het lijkt erop dat deze nieuwe reeks iPhones een scala aan zowel subtiele als opvallende vernieuwingen met zich mee zal brengen! Laten we eens een blik werpen op enkele van de veelbelovende hoogtepunten die we kunnen verwachten.

Ontwerp van iPhone 15

Het gonst van de geruchten als het gaat om de iPhone 15 en meer informatie begint langzaamaan in het daglicht te treden. Te midden van deze geruchten ontvouwen zich enkele interessante keuzes voor de nieuwe generatie iPhones. Het ontwerp van de iPhone 15 lijkt deels verfrist te worden, een verandering die we sinds de iPhone 12 niet meer hebben gezien. Hoewel het algemene ontwerp grotendeels behouden blijft, worden meerdere (kleine) details aangepakt. De overgang van de zijkant naar de voor- en achterkant zal naar verluidt wat vloeiender zijn dan voorheen, met een balans tussen rondingen en scherpe lijnen. Iets ronder en minder hoekig dus.

Nieuwe knop

Een ander opvallend nieuwtje draait om de nieuwe actieknop die op de plek van de mute-schakelaar verschijnt, boven de volumeknoppen. Dit concept, vergelijkbaar met de Apple Watch Ultra, zou aanpasbaar zijn. Gebruikers kunnen de knop configureren om functies zoals de camera, zaklamp of zelfs Siri Shortcuts aan te sturen. Deze subtiele wijziging belooft een nieuwe dimensie van gebruiksgemak voor de iPhone 15.

Dynamic Island en USB-C

Alle modellen in de iPhone 15-reeks worden naar verwachting uitgerust met het Dynamic Island bovenaan het scherm, dat voor het eerst te zien was in de Pro-modellen van de iPhone 14 van vorig jaar. Deze technologie biedt niet alleen visuele flair, maar ook potentieel voor allerlei functionaliteiten, vooral als ontwikkelaars het op grote schaal gaan omarmen en gebruiken. Een andere belangrijke update is de integratie van een USB-C-poort, die wettelijk vereist is door de EU. Dit betekent dat één enkele kabel volstaat voor opladen en gegevensoverdracht, waardoor gebruikers minder kabels hoeven te hebben. Bovendien draagt de nieuwe A17 Bionic-chip bij aan toekomstbestendigheid, met geavanceerde 3 nanometer-chiptechnologie die een balans tussen snelheid en energie-efficiëntie biedt.

Nieuwe kleuren

De iPhone 15 toestellen gaan naar alle waarschijnlijkheid beschikbaar zijn in nieuwe kleuren, waaronder opvallend fel roze voor de iPhone 15 en 15 Plus. Voor de Pro-modellen zijn donkerblauwe en donkerrode opties een optie. Een materiaal verandering voor de randen wordt ook verwacht, waarbij glanzend staal wordt vervangen door mat geborsteld titanium, wat zorgt voor een verfijnde uitstraling. De iPhone 15-modellen zullen hoogstwaarschijnlijk hun debuut maken op dinsdag 12 september. Traditiegetrouw zou het evenement om 19:00 uur Nederlandse tijd van start gaan en live te volgen zijn via zowel de Apple-website als YouTube. Al met al lijkt de iPhone 15-serie een veelbelovende upgrade te worden die zowel technologische vooruitgang als verfijning in het ontwerp heeft.

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking