Apple bril gaat zich focussen op sport en games
De aankomende ‘mixed reality’ bril (combinatie van virtual reality en augmented reality) van Apple gaat een flink aanbod krijgen qua mogelijkheden. Zo zullen er games, fitness en software voor productiviteit te vinden zijn op de Reality One, de waarschijnlijke naam van de bril. Apple ontwikkelt zelf een flinke reeks aan nieuwe apps voor de bril die waarschijnlijk in juni wordt onthuld. Lees hieronder meer over deze nieuwe interessante ontwikkelingen.
Fitnessen en boeken lezen in virtual reality
Deze informatie komt van ingewijden die dit hebben verteld aan Bloomberg. De bril zou in juni worden aangekondigd tijdens het grote ontwikkelaars congres WWDCC in Californië op het hoofdkantoor van Apple. Volgens Apple zelf gaat dit hun grootste event tot nu toe worden. Apple is momenteel nog druk bezig met het eerste aanbod qua software voor de Reality One. Zo werkt Apple aan bril versies van de eigen webbrowser Safari en andere apps zoals Agenda, Mail, Bestanden, Kaarten, Notities, Berichten, Herinneringen en Foto’s.
Deze apps voor de Reality One moeten gaan lijken op de apps die nu al beschikbaar zijn voor de iPad. Er wordt een speciale versie van de Boeken app ontwikkelt die het mogelijk moet maken om in VR te gaan lezen en er wordt ook hard gewerkt aan een headset versie van Fitness+ zodat je ook kunt sporten met de bril op.
Games voor de Reality One bril
Volgens Bloomberg gaat gamen ook een belangrijke pijler van de bril worden. Apple produceert zelf geen games dus zal waarschijnlijk hierbij afhankelijk zijn van games die worden gemaakt door andere ontwikkelaars. Volgens ingewijden zou Apple begonnen zijn aan nauwe samenwerkingen met game ontwikkelaars om hun software op de Reality One te krijgen. Er worden al veel games gemaakt voor VR-platformen, zoals Meta Quest 2 of PlayStation VR2. Of deze ook worden overgeheveld naar de Apple bril gaan we dus nog zien.
Bril bedienen met eyetracking en handgebaren
Een ander leuk detail is dat de Reality One bediend kan worden door middel van handgebaren en eye tracking. Zo zorgen de camera’s aan de buitenkant ervoor dat het apparaat handen van de gebruiker detecteert en sensoren herkennen waar de gebruiker naar kijkt. Zo kunnen gebruikers dus de bril bedienen door bijvoorbeeld naar dingen te kijken. Dit is een flink verschil met andere VR- of AR headsets, waarbij je controllers in je handen moet hebben om het apparaat te bedienen. Sommige brillen maken wel gebruik van touch-bediening op de bril zelf, maar hebben niet dezelfde technologie die Apple gaat toepassen. Wij zijn in elk geval erg benieuwd hoe dit gaat werken als de bril verkrijgbaar is! Hopelijk zien we de aankondiging in juni.