Lucas Riechert - Woensdag 30 November 2022

Apple is bezig met het uittesten van een nieuwe iOS functie met daarin ongemerkte veiligheidsupdates

Het Amerikaanse bedrijf Apple is bezig met het testen van een nieuwe functie. Met deze nieuwe functie zou geen volledige iOS update meer nodig zijn om een veiligheidslek te dichten. Zo worden veiligheidsupdates snel en onopgemerkt geïnstalleerd, de gebruiker merkt niks. Hierdoor kan Apple kleinere reparaties ongemerkt blijven doorvoeren. Lees hier gauw meer over dit handige nieuws. 

Veiligheidslekken bij Apple

Iedereen die een iPhone of ander Apple toestel heeft kent het; Apple roept regelmatig op om zo snel mogelijk de allernieuwste updates van iOs, iPadOS of macOS te installeren vanwege een nieuw lek dat ontdekt is in de systemen. Deze lekken kunnen misbruikt worden waardoor vele Apple gebruikers een update zo snel mogelijk installeren. 

Echter doet niet iedereen dat, waardoor deze toestellen erg kwetsbaar zijn voor bijvoorbeeld hackers of malware. Mogelijk komt daar nu dus een oplossing voor met deze nieuwe functie. Apple heeft namelijk Rapid Security Response ontwikkeld, waarmee kleine reparatie bestanden automatisch worden gedownload en geïnstalleerd zonder dat de consument daar iets van merkt of voor hoeft te doen. Een nieuw lek wordt op die manier dus automatisch en totaal ongemerkt gerepareerd! 

Apple heeft reeds test update geïnstalleerd 

De functie is al reeds getest door Apple onder consumenten die de derde bètaversie van de aanstaande iOS 16.2 hebben geïnstalleerd. Deze testgebruikers kregen de melding dat er zo’n snelle update voor ze klaar stond. Echter ging het daarbij om een test volgens 9to5Mac. Het moet de bedoeling worden dat sommige reparaties dus straks zonder melding worden geïnstalleerd, echter blijft het bij sommige updates wel nodig om het toestel opnieuw op te starten, maar blijft een langere installatietijd van een volledige iOS update achterwege. Normaliter staat de functie voor dit type updates al aan in de algemene instellingen van iOS, iPadOS en macOS. Zelfs als consumenten de functie zouden uitzetten kan Apple nog steeds sommige lekken ongemerkt dichten. 

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Veilig of wellicht raar dat Apple ongemerkt zaken kan aanpassen? Hier vind je in elk geval ons aanbod in Apple producten! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking