Lucas Riechert - Vrijdag 16 Oktober 2020

Apple presenteert vier iPhone 12-modellen

Op een virtueel event heeft Apple de nieuwe iPhone-modellen met 5G aangekondigd. Tijdens het event werden voor het eerst niet drie, maar vier nieuwe modellen gepresenteerd: de iPhone 12, 12 mini, 12 Pro en last but not least de 12 Pro Max. De verkoop van de iPhone 12 en 12 Pro gaan eind deze maand al van start, op de 12 Mini en 12 Pro Max moet je nog even wachten tot november. 

Schrik niet wanneer je de nieuwe iPhone 12 koopt en de doos opent zonder oortjes en lader, dit heeft Apple bewust gedaan. Sinds een aantal jaren wordt een deel van de Apple persconferenties besteedt aan de ecologische initiatieven van het bedrijf, waarin deze keer de mededeling werd gedaan dat er geen oortjes en lader meer worden meegeleverd bij de nieuwe modellen. Dit om zo elektronisch afval in de wereld tegen te gaan, waarmee ze het voorbeeld van Samsung volgen. Hier staat wel tegenover dat de Earpods met Lightning-poort goedkoper zijn geworden. Ook zal Apple meer gerecycled materiaal en hernieuwbare energie in de productieketen gebruiken voor de iPhone 12. 

Wat opvalt bij het uiterlijk van de iPhone 12, is dat oud weer nieuw is. Het hoekige design van de iPhone 4 en 5 is terug en ook de randen zijn plat, wat goed aansluit op het ontwerp van de iPad Pro en iPad Air. De grote nieuwkomer is de iPhone 12 Mini, een toestel met een scherm van 5.4 inch. De iPhone 12 Mini is daardoor ongeveer net zo groot als de iPhone 5 en 5S, wel is de Mini uiteraard een stukje dunner. De iPhone 12 is ook een stuk dunner, kleiner en lichter dan zijn voorganger, de iPhone 11. De iPhone 12 en 12 Pro hebben een 6.1 inch scherm, waarbij de 12 Pro Max een 6.7 inch scherm heeft, de grootste ooit bij een iPhone. Alle vier de varianten zijn voorzien van een OLED-scherm. 

Verder gaat Apple niet overstappen naar USB-C, maar houdt het vast aan de Lightning-poort. Er zijn nieuwe sensors en magneten toegevoegd aan het systeem voor draadloos laden, waardoor draadloze laders aan de achterkant kunnen klikken. Dit werkt ook goed met verschillende soorten hoesjes. De iPhone 12 beschikt over een nieuw soort glas, genaamd ‘ceramic shield’ en bestaat verder uit aluminium en staal. De rand van de iPhone 12 en 12 Mini is van aluminium, de 12 Pro-modellen hebben een glanzende rand van roestvrijstaal. Bovendien kunnen de modellen de druk van zes meter onder water weerstaan. 

De primaire camera’s van de iPhone 12-modellen hebben een lens met een diafragma van f/1.6. De rest van de camera’s (inclusief de camera aan de voorkant) krijgen allemaal de beschikking over nachtmodus. De camera’s hebben een groothoeklens en ultragroothoeklens, waarbij de Pro-modellen ook over een camera met telelens beschikken. Daarnaast heeft de Pro Max een camera met 65mm lens voor een 2.5x zoom en krijgen de Pro-modellen de functie ‘ProRAW’ om in raw te fotograferen. De Pro-modellen hebben bovendien een zogenaamde ‘time of flight sensor’ voor snellere autofocus in low-light en augmented reality. 

Qua het opnemen van video’s kunnen de iPhone 12-modellen maximaal in 4K opnemen met 60FPS. Ook is er ondersteuning voor het maken van 10bit HDR-video en ondersteunen de modellen 5G op in Nederland en België gebruikte frequenties. 

Alle modellen maken gebruik van de Apple A14 Bionic-soc. Deze werd vorige maand al gepresenteerd, tegelijkertijd met de aankondiging van de nieuwe iPad Air, die voorzien is van dezelfde soc. Deze nieuwe A14 chip is opnieuw de snelste mobiele chip ooit en stoot daarmee zijn voorganger (de A13) van de troon, door een snelheidstoename van wel 50 procent. 

Op 23 oktober komen de iPhone 12 en 12 Pro uit voor  €909 en €1159. De 12 Mini en 12 Pro Max zullen het licht zien op 13 november voor €809 en €1259. De iPhone 11 blijft overigens het enige oude model in de verkoop, die je kunt halen voor een bedrag van €689.

[BRON]

Afbeelding: © Apple

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking