Lucas Riechert - Dinsdag 17 Januari 2023

Betaalbaar nieuw toestel van Samsung bekend gemaakt: de Samsung A14 5G

Leuk nieuws voor alle Samsung fans met een wat kleiner budget, de race voor beste budget telefoons in 2023 is namelijk al vroeg begonnen! Zo heeft Samsung net op verrassend discrete wijze zijn nieuwe Galaxy A14 5G toestel aangekondigd. Het toestel komt over enkele maanden uit voor een zachte prijs met leuke features. 

Mooi toestel met een mooie prijs

Om maar met de deur in huis te vallen: de verkoopprijs van de A14 5G is (maar) €209,-! Zeker niet slecht in vergelijking tot de Galaxy A13 die een jaar geleden op de markt kwam voor een bedrag van toentertijd €249,-. De A13 heeft een 6.5” inch en de nieuwe A14 een mooi groot scherm van 6.6” inch met ook een mooier en scherper beeld. Zo krijgt de A14 een Full HD+ scherm met een pixel-telling van 2400 x 1080. Er wordt vanuit gegaan dat de verversingssnelheid 90Hz zal zijn, het is niet aannemelijk dat er een downgrade wordt gedaan naar 60Hz. 

Andere specificaties

Een andere mooie verbetering ten opzichte van de Samsung A13 5G is dat de A14 5G een 13 megapixel camera aan de voorzijde krijgt. De 5000mAh batterij en 6GB RAM geheugen gecombineerd met 128GB aan interne opslagruimte zijn nog hetzelfde zoals bij de A13. Daarnaast komt de A14 met vooraf geïnstalleerde Android 13 software en zegt het bedrijf bij zijn A14 5G twee OS-upgrades en vier jaar beveiligingsupdates te geven, blijkt uit de aankondiging.

Verkrijgbaarheid

Samsung zegt dat de Galaxy A14 5G vanaf half maart (in elk geval in België) verkrijgbaar zal zijn. Wanneer het toestel precies in Nederland uit gaat komen is nog niet duidelijk, maar we verwachten (hopelijk) rond dezelfde tijd als in België. We moeten dus nog een paar maandjes geduld hebben! Het toestel komt in de kleuren Black, Silver, Light Green en Dark Red. 

Ben jij ook benieuwd naar de A14 5G en zou jij deze willen aanschaffen als het toestel uitkomt?

Bron foto; Onleaks

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking