Lucas Riechert - Donderdag 15 Oktober 2020

De 5 beste smartphones onder de €1000

Een nieuwe smartphone kopen doe je niet zomaar. Er is een overvloed aan keuzes, er zijn vele prijscategorieën en het lijkt wel alsof er elke dag een nieuwe smartphone die ‘the next best thing’ is uitkomt. Om het voor jou wat gemakkelijker te maken hebben wij daarom in dit artikel onze top 5 van smartphones onder de €1000 neergezet. Zo weet je zeker dat je een goede high-end smartphone in huis haalt, die ook nog eens onder de €1000 kost!

Uiteraard verschillen meningen nogal en zoekt iedereen wel wat anders in een smartphone, daarom is deze lijst in willekeurige volgorde en geen daadwerkelijke top 5. Aan jou de keuze of er iets tussen zit wat je aanspreek, ons in ieder geval wel!

iPhone 11 Pro

Laten we het lijstje beginnen met één van de meest iconische lijnen in de smartphone geschiedenis ooit; de iPhone. Je kunt nu de iPhone 11 Pro net onder de €1000 krijgen, met wat zoekwerk. Dit model is de beste optie om uit te kiezen als je graag een iPhone wil. Terzijde van de fijne gebruiksvriendelijkheid die je gewend bent van iOS, zijn er vele andere voordelen aan de iPhone 11 Pro. Het camerasysteem is meer dan indrukwekkend, de processor is snel en de batterij gaat je niet in de steek laten. Ook is het scherm een goede verbetering op voorgaande modellen. Het ontwerp is ook weer zoals je gewend bent van Apple erg sterk, al in al dus een solide keuze voor nét onder de €1000.

Samsung Galaxy S20 (+)

Het tweede pareltje op deze lijst; de Samsung Galaxy s20 en s20+. Deze vlaggenschepen van Samsung zijn een stuk goedkoper dan de iPhone 11 Pro en ook zeker een erg goede keuze als je een goede smartphone met uitstekende processor wil. Deze heeft namelijk 8GB (of 12GB RAM in het 5G-model) werkgeheugen en 128GB interne opslag. Hierdoor is multitasken geen probleem en werken deze smartphones razendsnel, alles gaat lekker vlot. Met de primaire camera schiet je plaatjes in 12 megapixel en er is ook een mooie groothoeklens aanwezig met dezelfde resolutie. Ook kun je inzoomen op alles wat je wil met de telelens van 64 megapixel, erg cool! De batterij raakt echter wel wat snel op, als je de Samsung Galaxy S20 veel gebruikt zal deze aan het einde van de dag wel leeg zijn.

Huawei P30 Pro New Edition

Als derde op de lijst staat de Huawei P30 Pro New Edition. Dit is in principe hetzelfde model als de Huawei P30 Pro, met meer opslagcapaciteit en meerdere kleurenopties. Alhoewel dit niet een totaal ‘nieuw’ model is, is dit nog steeds één van de betere smartphones in zijn prijsklasse. Opvallend is natuurlijk het mooie strakke ontwerp, goede beeldscherm en degelijke batterij. De 8 GB RAM plus 256 GB aan opslag zijn ook niet verkeerd en er zijn vier camera’s aanwezig. Huawei is er erg op gebrand om grenzen te verleggen als het gaat om smartphone fotografie en met de camera setup van dit model is dat zeker waar. De SuperZoom-camera zorgt ervoor dat de lenzen als een periscoop staan opgesteld in een hoek van 90 graden, waarbij niet alleen de dikte maar ook de breedte van het toestel kan worden gebruikt om de zoom prestaties te verbeteren. Ook zijn de foto’s die je in de nacht maakt kristalhelder. De prestaties van deze smartphone behoren tot de absolute top en bieden je net iets meer dan vele andere toestellen op het gebied van fotografie.

OnePlus 8 Pro

Al jaren klimmen de toestellen van OnePlus langzamerhand richting de top van de smartphone markt, qua specificaties als wel de prijs. Zo is de OnePlus 8 Pro zeker een telefoon die tot het topklassement behoort, een smartphone die je niet gaat teleurstellen. De OnePlus 8 Pro beschikt over een scherm met een hoge resolutie van 3168 bij 1440 pixels met een amoled-paneel. Het scherm geeft maximaal één miljard kleuren weer, in plaats van de standaard 16 miljoen. Ook gaat de batterij erg lang mee en is het camerasysteem meer dan in orde. Met de bijgeleverde oplader met Warp Charge-techniek is het toestel ook binnen een uurtje opgeladen, erg snel dus. Eigenlijk is alles fantastisch aan dit strakke toestel, al moeten fans van OnePlus misschien wel even slikken van de prijs.

iPhone 11

Misschien is het een beetje valsspelen, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 op hetzelfde lijstje, maar we doen het toch. De iPhone 11 is in principe een wat kalere versie van de 11 Pro. Je doet een klein stapje terug, wat natuurlijk ook iets minder kost. De batterij is nog steeds uitstekend en hetzelfde kan gezegd worden voor het camerasysteem. Ook valt er niks te klagen over de processor. Echter is het scherm wel een LCD-display en aanzienlijk minder dan die van de Pro. Zo zijn er nog wel een aantal zaken die minder zijn dan de grote Pro broer, maar voor de lagere prijs haal je alsnog een solide toestel van Apple binnen. Wij zijn in elk geval fan!

 

[BRON]

Afbeelding: Samsung S20

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking