Lucas Riechert - Woensdag 22 Juni 2022

De nieuwe Xiaomi 13-serie krijgt de meest krachtige chip tot nu toe en komt waarschijnlijk al uit in november!

Het ziet ernaar uit dat Xiaomi zich aan het opmaken is om zijn volgende generatie vlaggenschip toestellen te presenteren, minder dan een jaar nadat ze de Xiaomi 12 en Xiaomi 12 Pro hebben uitgebracht in december 2021. 

Vol verwachting klopt ons hart, we kunnen namelijk relatief snel de Xiaomi 13 en Xiaomi 13 Pro verwachten! Xiaomi is al begonnen met het intern testen van de nieuwe toestellen. Volgens de geruchten worden dit razendsnelle toestellen met de snelste chip tot nu toe.

De 12 serie van Xiaomi is sinds december 2021 verkrijgbaar in China en kwam in maart naar Europa. Om die reden voelt dit nieuws daarom als wel erg vroeg, sinds de 12 modellen nog maar een paar maanden beschikbaar zijn in Nederland. Echter blijft de Chinese motor grommen en is het alweer tijd voor een nieuwe lijn. En druk bezig zijn ze met een aantal opvolgers, via betrouwbare bronnen zoals het Chinese Weibo is gelekt dat de 13-serie eerder eraan komt dan verwacht, namelijk in november 2022 al.  

Het zou gaan om twee type toestellen, zoals ook het geval was bij de 12-serie. De verwachting is dat het zal gaan om de Xiaomi 13 en de Xiaomi 13 Pro. Dit houdt in dat de huidige Xiaomi 12X geen directe opvolger gaat krijgen, ze gaan meteen door naar de 13. Volgens betrouwbare bronnen is Xiaomi de nieuwe toestellen aan het testen met Android 13, wat het meest nieuwe besturingssysteem is. Deze zal pas later beschikbaar zijn in het najaar. Maar genoeg daarover, tijd om eens te kijken wat we waarschijnlijk kunnen verwachten van deze nieuwe toestellen!

Volgens de geruchten gaan de toestellen draaien op de (nog onaangekondigde) Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chip. De snelste chip voor Android op dit moment is de Snapdragon 8 Plus Gen 1, die onder andere in de Samsung Galaxy Z Fold 4 gaat zitten. Veel over de Gen 2 chip weten we nog niet, het is nog maar de vraag of deze al beschikbaar gaat zijn in november. Veel meer weten we helaas nog niet, echter wordt er wel verwacht dat de toestellen opnieuw grote AMOLED schermen gaan krijgen. Een flinke camera upgrade zal waarschijnlijk ook aan de orde zijn, plus een lekker strak ontwerp zoals we gewend zijn. De tijd zal het leren! Wij zijn in elk geval erg benieuwd. 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking