Lucas Riechert - Zondag 2 Oktober 2022

Dynamic Island functionaliteit naar Android

Android ontwikkelaar Jawomo brengt de Dynamic Island functionaliteit van Apple naar Android

Goed nieuws voor de fans van de Dynamic Island functionaliteit van de Apple iPhone 14 pro-toestellen; deze komen nu ook naar Android toestellen! Iedereen die dus jaloers was dat dit alleen op de Pro modellen van iPhone waren te vinden hoeven dus niet langer verdrietig te zijn. De tool genaamd dynamicSpot is momenteel in bèta. Lees in dit artikel meer over wat je kunt verwachten hiervan! 

dynamicSpot

Via de tool die je hier kunt vinden kunnen mensen met een Android toestel een virtuele, pil vormige inkeping op het scherm genereren die rond een (eventueel) aanwezige selfie camera wordt weergegeven. Deze virtuele “zone” zal op deze manier een functie bekleden zoals de Dynamic Island doet bij iPhone, waardoor je een nieuwe notificatiebalk krijgt waarop je app- en systeemmeldingen te zien krijgt. Met een korte klik op deze dynamicSpot wordt de app in kwestie geopend. Druk je er langer op, dan wordt de zone groter en toont deze meer details over de desbetreffende notificatie. 

Gedrag van dynamicSpot wel aan te passen

De ontwikkelaar van dynamicSpot verwijst in de aankondiging expliciet naar de functionaliteiten van de Dynamic Island die Apple eerder introduceerde voor de iPhone 14 Pro lijn. Echter is een groot verschil dat het gedrag van de dynamicSpot wel aan te passen is! De tool maakt gebruik van het notificatiesysteem van Android, waardoor nagenoeg alle apps compatibel zijn met de tool. De tool zal gratis zijn en is zoals gezegd momenteel nog in bèta.

Wat is Dynamic Island ook alweer?

Voor iedereen die vergeten is of geen idee heeft wat Dynamic Island is frissen we graag even je geheugen op! De Dynamic Island is een langwerpige en pil vormige inkeping in het scherm die de selfiecamera en face ID hardware herbergt. Apple heeft deze nieuwe feature geïntroduceerd tijdens de aankondiging van de iPhone 14 toestellen. Je kunt de Dynamic Island alleen vinden op de Pro toestellen, de gewone iPhone 14 en iPhone 14 Plus hebben deze functionaliteit niet. De Dynamic Island wordt ingezet als een soort notificatiebalk en ziet er erg strak en modern uit. Terzijde van notificaties worden ook zaken zoals het weer, systeemmeldingen, binnenkomende telefoongesprekken en andere meldingen getoond. Volgens analist Ross Young krijgen alle iPhones die volgend jaar eraan komen een scherm met Dynamic Island. Wij zijn benieuwd of dit waar is! Ga jij met je Android toestel de dynamicSpot downloaden? Kijk hier ons aanbod in Android toestellen! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking