Lucas Riechert - Woensdag 22 Juni 2022

Een eerste kijkje naar de Samsung Galaxy Z Flip 4

Een eerste kijkje naar de Samsung Galaxy Z Flip 4

Het grote vermoeden is er dat Samsung in augustus een nieuw lid van de Galaxy Z Flip familie gaat onthullen. Via betrouwbare bronnen zijn er foto’s binnengekomen van het nog onaangekondigde toestel, waarbij het ontwerp sterk lijkt op de voorganger met hier en daar wat (niet onbelangrijke) verschillen. Tijd om een kijkje in de keuken te nemen! 

Het lijkt erop dat de Flip 4 het meest voordelige toestel van Samsung gaat worden en treedt daarmee in de voetsporen van de Flip 3. De ontwerpen lijken aardig op elkaar, alhoewel de Galaxy Flip 4 er wat vlakker eruit ziet met een gewijzigd scharnier. 

Samsung past nog steeds een two-tone ontwerp toe waarbij het tweede scherm in een zwart vlak zit verwerkt tezamen met een dubbele camera. De layout lijkt verder vrij ongewijzigd, alhoewel het scherm er wel een stukje groter uitziet dan de Flip 3. 

De grootste wijzigingen zullen zich echter onder de motorkap bevinden. Van een zichtbare vouw is ook geen sprake bij de Flip 4, iets wat nogal opviel bij de voorgangers.

Verder heeft Samsung wat huisgehouden aan de batterijduur, die zal namelijk vergroot worden naar 3700mAh ten opzichte van de 3300mAh. Volgens bronnen resulteert dit in een ietwat dikker toestel, maar kun je er dus wel een stukje langer mee op pad. Als we de tweet van tech enthousiasteling Jon Prosser mogen geloven kondigt Samsung de Flip 4 samen met de Fold 4 op 10 augustus aan. 

Naar verwachting zal de Galaxy Z Flip 4 drie versies hebben met verschillende opslagruimtes: 128GB, 256GB en 512GB terwijl een microSD kaartsleuf ontbreekt. Hiermee volgt het toestel het voorbeeld van de Z Fold 3 op. Het toestel zal waarschijnlijk ook vasthouden aan hetzelfde aantal 8GB aan werkgeheugen. Als we de aannames van SamMobile moeten geloven, zullen de prijzen als volgt zijn:

  • 128 GB – € 1099,-
  • 256 GB – € 1149,-
  • 512 GB – € 1199,-

Echter is er nog veel onbekend en zijn dit allemaal slechts aannames, grotendeels gebaseerd op de geschiedenis van ze Z Flip series. De markt voor vouwbare toestellen staat op het punt om echt volwassen te worden, wat betekent dat prijzen snel kunnen dalen om toestellen zoals de Galaxy Z Flip 4 (en ook de Z Fold 4) te helpen om echt door te breken bij het grote publiek. We shall see! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking