Lucas Riechert - Woensdag 22 Juni 2022

Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy S22 FE niet gaat uitkomen, echter lijkt het erop dat er wel een 4G versie van de S21 FE aankomt.

Helaas! De Samsung Galaxy S22 FE komt er niet, maar wel een andere versie  

Twee jaar geleden bracht Samsung zijn allereerste Fan Edition toestel uit, de Galaxy S20 FE. In 2021 kwam een tweede lijn uit, de Galaxy S21 FE. Echter zal de Galaxy S22 FE nooit het licht gaan zien. 

Bij de vorige FE edities kwamen ruim voor de aankondigingen al flink wat geruchten naar voren. Dat is nu wel anders, er is nog geen spoor te bekennen van de Galaxy S22 FE. Jammer voor de fans met een iets kleiner budget; de Fan Editions hadden bijna geheel dezelfde hardware als de Samsung S-serie, maar met een flink lager prijskaartje. 

Waarom de FE toestellen geen opvolger krijgen is niet bekend. Wellicht heeft het te maken met de plaatsing van het toestel in de markt. De FE-toestellen lijken veel op de standaard, maar duurdere S-toestellen. Op een aantal vlakken is er dan ook duidelijk op kosten bespaard, zoals de plastic behuizing en minder goede camera’s. Op andere vlakken waren ze juist veel hetzelfde of zelfs beter. Zo had de S21 FE een grotere accu en ook een betere selfie camera dan de normale S21. 

Dan terug naar de S21 FE, waarbij we uitgingen dat er geen 4G versie zou komen, aangezien 5G netwerken tegenwoordig steeds vaker over de gehele wereld voorkomen en zelfs middenklasse toestellen 5G ondersteuning hebben. Maar het ziet ernaar uit dat Samsung ons wil verrassen, en werken aan een 4G-versie van de Galaxy S21 FE. De 5G versie heeft modelnummer SM-G990B en mensen van de Galaxy Club hebben uitgevonden dat een modelnummer met de naam SM-G990B2 in de maak is, compleet met afzonderlijke firmware. Het model is onlangs gecertificeerd door Bluetooth SIG en heeft Bluetooth 5.2 aan boord, terwijl de G990B (S21 FE 5G) alleen Bluetooth 5.0 heeft. 

Het lijkt er dus op dat de S21 FE 4G zal worden aangedreven door de Snapdragon 720G chip, wat wordt vermeld door meerdere online winkels (waaronder in Nederland). 

Verder is het nog onduidelijk of er andere verschillen in de hardware zullen zijn en hoe het gaat zitten met de prijs. Wij zijn in elk geval benieuwd hoe de vork in de steel zit met dit nieuwe toestel. 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking