Lucas Riechert - Donderdag 15 Oktober 2020

Huawei stoot Samsung van de troon en is grootste smartphone verkoper ter wereld

We hebben een nieuwe nummer één; Huawei is namelijk de grootste smartphonefabrikant ter wereld en heeft daarmee Samsung opzij gezet. Het is opvallend en bewonderenswaardig te noemen dat het Huawei juist nu gelukt is, vanwege de Amerikaanse restricties op het bedrijf. Huawei smartphones zijn namelijk niet meer voorzien van Google-diensten, wat voornamelijk een probleem is voor de verkoopcijfers in het westen van de wereld. In tegenstelling tot Huawei heeft Samsung geen groot aandeel in China en is het daarom kwetsbaarder voor omstandigheden (denk aan de economische krimp en de daarbij horende Covid pandemie) in West-Europa en andere opkomende markten. Het is dus extra knap dat het Huawei nu gelukt is, al moet er wel met realisme en soberheid naar de cijfers gekeken worden. De hoofdpositie die Huawei nu te pakken heeft, zal waarschijnlijk niet langdurig zijn.

De cijfers zijn namelijk op dit moment erg beïnvloed door de Covid pandemie. Als je de statistieken erbij pakt, is te zien dat Huawei in 2020 5% minder heeft verscheept dan het jaar ervoor. Samsung maakt echter een daling van 30% mee ten opzichte van het vorige jaar. China zit alweer in een Economische groei, terwijl de westerse markt en andere opkomende markten nog een krimp aan het meemaken zijn. Omdat Huawei altijd al zijn diensten in China verkocht zonder Google, is voor hen niet zoveel veranderd. Samsung heeft echter een gigantisch marktaandeel in de Westerse wereld en is veel kleiner in China, waar ze maar een kleine speler zijn. Hier kun je dus uithalen dat de pandemie Samsung veel harder heeft geraakt dan Huawei.

Ter conclusie kunnen we stellen dat deze pandemie ervoor heeft gezorgd dat het nu zo goed gaat met Huawei, wat de prestatie natuurlijk niet minder indrukwekkend maakt. Echter ligt het wel in de lijn der verwachtingen dat hier op den duur weer verandering in komt als het weer beter gaat met de economie in het Westen. Wij zijn in elk geval erg benieuwd naar de ontwikkelingen op de markt.

 

[BRON]

Afbeelding: Huawei smartphone

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking