Lucas Riechert - Woensdag 15 Maart 2023

In 2022 waren iPhones goed voor 8 plekken in de top 10 best verkochte smartphones

Uit onderzoek van marktanalist CounterPoint Research blijkt dat iPhones de meest populaire smartphones waren afgelopen jaar (2022). Zo was de iPhone 13 vorig jaar wereldwijd de best verkochte smartphone en was Apple goed voor wel 28% van alle verkochte smartphones wereldwijd. 

Pro Max versies steeds populairder

In de top 10 wordt de iPhone 13 direct gevolgd door de iPhone 13 Pro Max en daarna de iPhone 14 Pro Max. De top 10 bevat verder de iPhone 13, iPhone 14, SE, de iPhone 13 Pro en iPhone 14 Pro. Al deze toestellen bij elkaar waren dus goed voor wel 28% van alle verkochte smartphones wereldwijd. De twee niet Apple smartphones in de top 10 zijn de Samsung Galaxy A13 en Samsung Galaxy A03. Dit zijn twee budget toestellen van Samsung en kosten een stuk minder dan de iPhones. Ook erg opvallend: de aanwezigheid van de iPhone 14 Pro Max in de top 10. Dit toestel verscheen namelijk pas rond het laatste kwartaal van 2022, maar was dus wel het best verkochte toestel in september, oktober en november vorig jaar. 

iPhone vooral populair onder Gen Z

Volgens The Wall Street Journal geven steeds meer tieners en twintigers (generatie Z) de voorkeur aan iPhone. Dit verklaart dus de groei in populariteit. Deze trend is overigens te vinden van de Verenigde Staten, Europa tot in Azië. De jongere gebruikers verkiezen het ontwerp, de camera's en unieke functies zoals AirDrop als redenen waarom ze voor de smartphones van Apple kiezen. Zelfs in het thuisland van Samsung, Zuid-Korea, groeit de populariteit van Apple door. Ongeveer 52% van de Zuid-Koreanen tussen de 18 en 29 jaar had vorig jaar namelijk een iPhone. Echter is Samsung wereldwijd nog wel in totale aantallen ‘s werelds grootste smartphone leverancier. De bovenklasse van onze samenleving lijkt wel steeds meer naar de smartphones van Apple te neigen. 

Apple kondigt gele iPhone 14 en iPhone 14 Plus aan

Een ander leuk nieuwtje over Apple is dat ze een nieuwe kleur optie aan de iPhone 14 en iPhone 14 Plus hebben toegevoegd. Zo zijn deze nu ook te verkrijgen in geel naast de bestaande kleuren: zwart, blauw, rood, paars en zilver. Dit is niet de eerste keer dat Apple een nieuwe kleur optie vrijgeeft terwijl het toestel al een tijdje op de markt is. Traditioneel gezien bracht Apple exclusieve kleuropties uit voor de duurdere Pro-modellen. Het is dus interessant om te zien dat dit nu dus voor de standaard 14 en Plus aan het gebeuren is. Wellicht komt er ook nog een andere kleur uit voor de Pro-modellen, de deep purple iPhone van vorig jaar bleek namelijk enorm succesvol en was de meest populaire kleur optie. 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking