Lucas Riechert - Woensdag 12 April 2023

Nieuw gerucht: derde Samsung Galaxy foldable op komst in 2023

Leuk nieuws voor alle Samsung fans; het lijkt er namelijk op dat er een derde foldable wordt voorbereid die nog in 2023 moet gaan uitkomen! Dit model zou in drie delen uitgeklapt kunnen worden en lijkt daarmee nog meer op een tablet dan de Fold 5. Echter lijkt het er nu wel op dat dit derde model het einde zou betekenen voor een ander geliefd model…. Lees gauw hier meer! 

Tri-Fold Samsung

Het Zuid Koreaanse bedrijf experimenteert al langere tijd met diverse vormgevingen voor toestellen met flexibele schermen. Bijvoorbeeld verticaal vouwbaar zoals bij de Flip 4 en horizontaal zoals bij de Fold 4. Oprolbaar is ook een mogelijkheid maar die route lijkt Samsung niet voor het derde model te kiezen. Volgens geruchten van onder andere Yogesh Brar is Samsung bezig met een foldable die bestaat uit drie delen. Het is nog onduidelijk hoe dit precies in elkaar steekt, of je bijvoorbeeld de buitenste twee delen naar binnen vouwt of deze zoals de Z in elkaar vouwt. Eerder liet Samsung Display al een prototype zien van een 7.1” inch groot model. We weten nog niet of het hier om hetzelfde model gaat, dat zal moeten blijken wanneer Samsung een officiële aankondiging doet. Het is nog niet duidelijk wanneer dit zal gebeuren. Als we uitgaan van de vorige jaren kunnen we de aankondiging pas verwachten in het najaar, wat wellicht nu dus drie in plaats van twee aankondigingen gaan worden. 

Mogelijk geen Galaxy Fan Edition

We hadden voorheen al wat geschreven over de mogelijke nieuwe FE 2023 met geruchten hier en daar. Echter met de komst van nog een foldable lijkt het niet waarschijnlijk dat ook de nieuwe FE uit zal komen. Dit betekent dus hoogstwaarschijnlijk het einde van de Galaxy FE. Vorig jaar kwam er ook al geen Fan Edition uit van de Galaxy S22 en nu lijkt hetzelfde lot waar voor de Galaxy S23. Dit zal dus het einde van de gehele serie betekenen die ontstond met de komst van de Galaxy S20 FE. 

Wat is een Galaxy Foldable?

Veel mensen zijn nog steeds wat huiverig of sceptisch over de vouwbare toestellen van onder andere Samsung, die onderhand alweer een tijdje op de markt zijn. Een opvouwbaar toestel is een telefoon waarbij je het scherm kunt inklappen of opvouwen. Daardoor kun je het apparaat dus als telefoon gebruiken maar ook als een soort kleinere tablet. Het is dus bijvoorbeeld de perfecte oplossing als je liever één apparaat gebruikt in plaats van een losse smartphone en losse tablet. Het is erg praktisch omdat je het toestel kunt opvouwen, waardoor als je deze dichtklapt je deze overal gemakkelijk mee naartoe kunt nemen in je broekzak terwijl je wel over een groot scherm beschikt. Handig om overal mee naartoe te nemen en ook films op te kijken of te multitasken. Op het grote scherm is namelijk meestal genoeg ruimte om 2 apps tegelijk te kunnen openen. Plus het is gewoon een knap staaltje technologie en ziet er cool uit! Wij zijn in elk geval groot fan van de Samsung foldables. 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking