Lucas Riechert - Dinsdag 16 Augustus 2022

Refurbished iPhones en de strijd tegen e-waste

Hoe duurzaam is refurbished?

Howel bij Apple duurzaamheid hoog in het vaandel staat, gaat er veel (nog goede) elektronika verloren als jij je iPhone weggooit en een nieuw toestel aanschaft. Door je iPhone te verkopen en zelf een refurbished toestel in huis te halen, geef je een smartphone of tablet een tweede (gelukkig!) leven. Wist je dat volgens Milieu Centraal er ruim drie miljoen ongebruikte oude smartphones liggen in Nederlandse huishoudens? En dat e-waste (afval dat voortkomt uit elektronika) de snelst groeiende afvalstroom is na de ‘plasticsoep’? Bij de aanschaf van een refurbished iPhone of iPad bespaar je gemiddeld 55.5 kilogram aan CO2 en 100 liter water! Die besparing staat gelijk aan het bezorgen van wel 185 pakketjes. 

Op naar een circulaire economie

Een groot onderdeel in de strijd voor een beter milieu is het streven naar een circulaire economie. Dit betekent dat producten die wij als consument gebruiken uiteindelijk weer terug in de economie belanden als nieuwe producten of grondstoffen. De Nederlandse overheid heeft als missie om Nederland in 2050 volledig circulair te maken, je ziet dat steeds meer bedrijven zich hiermee bezig houden om zo te voldoen aan de gezamenlijke duurzaamheidsdoelstelling. Het circulair inkopen van toestellen draagt hier enorm aan bij, daarom zijn wij erg trots dat Joeps refurbished verkoopt! 

De impact van e-waste 

Het probleem van e-waste is groot en gaat alleen maar groter worden als wij, bedrijven en consumenten, hier niks aan doen. Het is zelfs zo erg dat vele landen hun e-waste opzadelen bij andere landen, door het te verschepen naar minder ontwikkelde landen. In deze landen wordt elektronika vaak, zonder bescherming en regels, uit elkaar gehaald voor grondstoffen. Gevaarlijk en onverantwoord dus. Onderzoek van Basel Action Network over het verschepen van e-waste uit Europa laat zien dat wij achter de schermen actief meehelpen met dit probleem. Zo is berekend dat Europa ongeveer 352.474 ton aan e-waste verscheept jaarlijks! Dat is ongeveer 2 miljard iPhones per jaar aan afval, dat wordt verscheept naar landen zoals Nigeria, Ghana, Pakistan, Tanzania en Thailand. 

Doordat wij bij Joeps iPhones en iPads van deze e-waste berg redden, verminderen wij e-waste en maken wij een positieve impact op het milieu. Wij vinden dat we deze verantwoordelijkheid moeten pakken, om zo de wereld een handje te helpen. We vinden het goed om te zien dat duurzaam ondernemen meer en meer aandacht krijgt bij bedrijven, niet alleen bij ons. De flinke stijging in refurbished toestellen in de markt is zowel duurzaam en goed voor de consument. Want die krijgt zo een goed werkend toestel voor een lagere prijs en denkt om het milieu! 

Ook zie je dat er meer aandacht in de markt is voor refurbished toestellen, wat ook een verbetering oplevert in de kwaliteit van refurbished Apple producten. 

 

Refurbished toestellen van Joeps

Hoe zorgen wij bij Joeps er nou eigenlijk voor dat de kwaliteit van onze refurbished iPhones en iPads goed is? Want dat zijn de toestellen zeker! Je kunt ze in principe niet onderscheiden van nieuwe toestellen. Vaak zijn de iPhones en iPads die wij opknappen afkomstig uit het bedrijfsleven of teruggekomen in winkels vanwege garantie. De toestellen zijn bijna altijd nog zo goed als nieuw of slechts kort gebruikt met af en toe wat kleine defecten. 

De toestellen die bij ons binnenkomen worden uiteraard uitgebreid getest en gecontroleerd door onze specialisten. Zo worden de onderdelen, hardware, software en uiterlijke staat beoordeeld en waar nodig opgeknapt zodat het toestel perfect functioneert en er tiptop uit ziet. Al onze refurbished toestellen zijn dus zo goed als nieuw. Het is dus een veilig en duurzaam alternatief voor een nieuw toestel. De refurbished toestellen hebben allemaal 6 maanden garantie! 

Wacht dus niet langer en bekijk hier ons aanbod voor refurbished toestellen! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking