Lucas Riechert - Dinsdag 7 Februari 2023

Samsung brengt de Galaxy S23, S23+ en S23 Ultra uit

Tijdens het grote Galaxy Unpacked event van Samsung is de S23 serie aangekondigd! Deze bestaat uit de Galaxy S23, Galaxy S23+ en de Galaxy S23 Ultra. De S23 en ietwat grotere S23+ hebben verschillende updates met een vernieuwd uiterlijk, grotere batterij en een wat hoger prijskaartje. De S23 Ultra is ook zeer vernieuwend met een giga nieuwe hoofdcamera. Lees in dit artikel meer over deze mooie nieuwe toestellen van Samsung!

Nieuw en minimalistisch ontwerp

Wat vrijwel direct opvalt is een ontwerp wijziging in de Galaxy S23 en S23+ qua camera’s. Ze hebben namelijk niet meer een groot camera-eiland op de achterkant, maar drie camera’s met een eigen individueel element. Dit oogt wat strakker en minimalistischer. Dit sluit ook aan op het model van de Ultra, dat een jaar geleden het camera-eiland ontwerp al liet vallen. Terzijde daarvan zijn de camera en flitser van de Galaxy S23 en S23+ hetzelfde als vorig jaar. Ook zijn er wat leuke nieuwe en speelse kleuren om uit te kiezen, namelijk: room, groente, lavendel en fantoom zwart. Ben je een fan van platte toestellen? Dan zul je zeker blij zijn met de mooie platte schermen en platte achterkant waarbij slechts het metalen frame licht gebogen is. Erg stylish. Daarnaast zijn de nieuwe S23 modellen IP68 waterbestendig wat betekent dat ze tot wel 30 minuten in zoet water kunnen overleven, op 1,5 meter diepte. Een regenbui is dus geen probleem! Ook brengt IP68 stof, vuil en zand bestendigheid met zich mee. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je nieuwe Galaxy S23 wat ruig weer- of terrein moet doorstaan. 

Duurzame toestellen 

Samsung zegt dat de verpakkingen voor de S23 toestellen voor een volle 100% zijn gemaakt van recyclebare materialen. Ook claimt het Zuid-Koreaanse bedrijf dat de S23 toestellen gemiddeld van 22% gerecyclede materialen zijn gemaakt, wat meer is dan voorgaande toestellen. Ook voldoen alle S23 toestellen aan de UL 110-norm voor een Ecologo-label. Deze normen gaan onder andere over de verpakking en beschikbaarheid van reserveonderdelen. Het zijn dus fraaie en duurzame toestellen, de S23 modellen. 

Nieuwe processor en upgrades

Zoals te verwachten was zegt Samsung dat het vier jaar upgrades en vijf jaar aan beveiliging upgrades gaat geven. Daarnaast claimt het bedrijf verdere verbeteringen op het gebied van optische beeldstabilisatie in de camera, 8K video opnames met een grotere beeldhoek, betere weergave van personen dankzij nieuwe beeldherkenning in video’s en audio opnames in 360 graden met Buds2 Pro. De Samsung Galaxy S23 Ultra krijgt een nieuwe primaire 200 megapixel camera, die Samsung onlangs al heeft gepresenteerd. Maar waar we vooral heel blij van worden is de nieuwe SnapDragon 8 Gen 2 For Galaxy, een gigantisch snelle nieuwe chip. Deze 5G chip is in staat om krachtige multitasking-functies snel uit te voeren, zoals op een gesplitst scherm meerdere zaken tegelijk doen, app in vensters en de desktopmodus genaamd Samsung DeX. 

Grotere batterijen, sneller laden

De Samsung Galaxy S23 Ultra heeft een zeer grote batterij van wel 5000mAh, die bij gemiddeld gebruik zeker een volledige dag meegaat. Daarnaast gebruik je een 45W snellader om het toestel binnen een mum van tijd weer vol te hebben, dit lukt je binnen een uurtje. De batterij van de Galaxy S23 is 3900mAh en die van de S23+ 4700mAh. Allemaal dus net wat groter dan die van de vorige generatie. De Galaxy S23 laad je een tikkeltje langzamer op met 25W terwijl de S23+ ook ondersteuning biedt aan 45W snelladen. Alle telefoons hebben ook Fast Wireless Charging 2.0. Daarnaast hebben de toestellen ook Wireless PowerShare, waarmee je je Samsung Galaxy Buds of smartwatch op de achterkant van je Galaxy S23 kunt ploffen, het toestel zal dan dienen als draadloze oplader. Zeer handig!

Al in al flink wat verbeteringen voor de S23 ten opzichte van zijn voorganger, de S22. In welk toestel ben jij het meest geïnteresseerd? Wij zijn in elk geval al fan! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking