Lucas Riechert - Zaterdag 12 November 2022

Samsung brengt nieuwe functie uit die privébestanden afschermt tijdens reparaties en astrofotografie voor de Galaxy S22

Indien je het beangstigend vindt om je Samsung toestel weg te brengen voor reparatie terwijl je veel privé bestanden op je toestel hebt staan waarvan je liever niet wil dat andere mensen die zien, heeft Samsung goed nieuws voor je! Samsung brengt namelijk de Maintenance Mode wereldwijd uit; gebruikers kunnen met deze functie hun privébestanden afschermen als ze hun toestel wegbrengen voor reparatie. Daarnaast voegt Samsung een astrofotografie modus toe aan zijn Camera Raw app voor de Galaxy S22 toestellen. Lees in dit artikel meer over deze twee toffe updates!

Maintenance Mode 

De Maintenance Mode maakt een apart gebruikersaccount aan dat geleegd wordt bij een herstart. Dit nieuwe gebruikersaccount kan alle kernfuncties van het toestel uitvoeren maar heeft geen toegang tot de foto’s, video’s, berichten en contacten. Het nieuwe account kan overigens ook geen gebruik maken van apps die de eigenaar van het toestel heeft geïnstalleerd, maar kan wel nieuwe apps installeren via de Galaxy Store als dit nodig is. Deze apps worden verwijderd als de eigenaar van het toestel de Maintenance Mode weer uitschakelt, net zoals alle data die sindsdien door het toestel verzameld en opgeslagen zijn. 

Privacy beschermen

De reden van de ontwikkeling van deze functie is om privacy van gebruikers te beschermen als ze hun toestel opsturen ter reparatie. Je kunt de Maintenance Mode inschakelen binnen het instellingenmenu onder Battery and Device care. Zodra je het toestel opnieuw opstart zit het Samsung toestel in Maintenance Mode. De functie werd overigens al eerder dit jaar getest in Zuid Korea op de Galaxy S21 toestellen. Vorige maand werd de functie ook al beschikbaar gesteld in China. In de komende maanden zal de functie gefaseerd uitkomen voor alle gebruikers wereldwijd, mits ze een toestel hebben die de functie kan ondersteunen. Op dit moment gaat het om toestellen met One UI 5 software van Samsung, onder andere de Galaxy S21 en Galaxy S22 hebben dit. Als voorzorgsmaatregel raadt Samsung gebruikers wel aan om een back-up van hun data te maken voordat ze de Maintenance Mode gebruiken. 

Astrografie modus

Daarnaast brengt Samsung een astrofotografie-modus uit voor de Galaxy S22 toestellen. Met deze optie kun je sterren, sterrenbeelden en planeten op de foto zetten met een sluitertijd tot vier minuten! Volgens Samsung heeft de Expert Raw app software om te compenseren voor de beweging van hemellichamen. Dankzij patroonherkenning kan de software sterrenbeelden en planeten in het frame herkennen en zich daarop aanpassen. Dankzij de Astro Guide binnen de interface worden sterrenbeelden en planten duidelijk uitgelicht. De astrofotografie modus zal niet te vinden zijn in de reguliere camera app van Samsung. Gebruikers hebben Expert Raw nodig, die je in de Galaxy Store kunt vinden. De functie zit momenteel nog in beta versie en heeft Android 13 nodig op een Samsung Galaxy S22. 

Ben jij ook blij met de nieuwe Maintenance Mode en kun je ook niet wachten om toffe foto’s te maken van ons sterrensysteem? Bekijk hier ons aanbod voor de Samsung S22 toestellen! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking