Lucas Riechert - Dinsdag 7 Februari 2023

Samsung Display laat scherm zien dat 360 graden kan worden gevouwen

Leuk nieuws voor alle Samsung fans, Samsung Display heeft namelijk een toffe nieuwe variant van Flex In & Out laten zien, een OLED scherm dat met één vouw 360 graden kan worden gevouwen. Daarnaast heeft het scherm een nieuw scharnier, waardoor de vouw in het scherm minder zichtbaar moet zijn. Lees gauw meer over dit gave tech nieuws!

Samsung maakt 360 graden scherm

Op de CES 2023 beurs liet Samsung Display al het prototype van het 360 graden scherm zien, maar komt nu dus met aanvullende specificaties over het vouwbare scherm. Met een Flex In & Out scherm kan het scherm aan de binnenkant van de vouw zitten zoals bij de huidige Galaxy Fold toestellen, maar ook aan de buitenzijde van de vouw. Momenteel heeft bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Z Fold 4 een vouwbaar scherm, maar deze buigt slechts 180 graden. Daardoor kan het display niet verder dan volledig plat. Met deze nieuwe variant komt daar dus mogelijk verandering in, omdat je 360 graden kunt vouwen. Een toekomstige versie van de Galaxy Z Fold zou op die manier dan geen tweede scherm meer nodig hebben want met het display aan de buitenkant gebruik je het als normaal toestel en als je het scherm in je zak stopt, vouw je deze juist dicht om het toestel te behoeden voor krasjes. 

Nieuwe scharnier in druppelvorm 

Terzijde van het nieuwe 360 graden scherm is er een nieuw ontworpen scharnier waarbij de vouw van het scherm een “waterdruppel vorm” moet krijgen als het in de binnenkant van de vouw zit. Deze vouw is minder strak dan bij de huidige toestellen, waardoor er dus minder druk zal ontstaan op het scherm. Hierdoor is de plooi ook minder zichtbaar. De Motorola Razr 2022 beschikt al reeds over een gelijksoortig scharnier. Samsung Display heeft al eerder een Flex In & Out scherm laten zien maar die had twee vouwen die allebei maximaal 180 gevouwen kunnen worden, vergelijkbaar met de S-Foldable. Daarnaast liet Samsung op de CES beurs ook de Flex Hybrid zien, een uitvouwbaar scherm met een uitschuifbaar element. Of en wanneer deze Flex Hybrid schermen zullen verschijnen is nog niets over bekend.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Naar alle waarschijnlijkheid zal Samsung in de aankomende zomer de nieuwe Galaxy Z Fold 5 gaan presenteren. Dat geldt overigens ook voor de Galaxy Z Flip 5, het nieuwe klapbare toestel van Samsung. Deze toestellen zullen naar alle waarschijnlijkheid gaan draaien op de supersnelle Snapdragon 8 Gen 2 chip die we ook gaan vinden in de Samsung Galaxy S23 toestellen. Daarnaast krijgt de Samsung Galaxy Z Fold 5 mogelijk een ingebouwde S Pen en een 108 megapixel hoofdcamera. Wij zijn erg benieuwd naar deze nieuwe toestellen van Samsung!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking