Lucas Riechert - Woensdag 30 Augustus 2023

Samsung is bezig met het maken van een randloos OLED scherm

Samsung, leider op de smartphone markt samen met Apple, werkt aan een opmerkelijke upgrade voor toekomstige smartphones: volledig randloze OLED-schermen! Dit interessante nieuws is onthuld via beelden van een presentatie door de Zuid-Koreaanse gigant. Lees hier meer over deze veelbelovende schermen. 

Uitgelekte beelden

Deze nieuwe technologie omvat schermen die de voorkant van een toestel volledig omhullen wat een naadloze, randloze uitstraling geeft. Een ander tof aspect is dat deze schermen gelamineerd zullen zijn met aanpasbare helderheid voor de schermrand, zo blijkt uit de gelekte beelden. Een andere indrukwekkende innovatie is de zogenaamde “Under Panel Camera” (UPC) waarbij de camera verborgen ligt achter het scherm. Samsung heeft eerder UPC's ontwikkeld voor toestellen  zoals de Galaxy Z Fold 4 en 5. De schermen zullen ook nog eens OLED zijn, wat zorgt voor mooie diepe kleuren en vloeiende beelden. 

Beeldkwaliteit

Hoewel UPC's eerder kritiek hebben gekregen voor hun beeldkwaliteit in vergelijking met traditionele front camera's lijkt Samsung vastberaden om dit nu te gaan verbeteren. Voor vouwbare toestellen zoals de Galaxy Fold is dat minder erg, omdat gebruikers wanneer die zijn dichtgeklapt nog gebruik kunnen maken van de achterste camera. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft toegegeven dat de technologie nog niet volledig rijp is, maar de belofte dat dat binnenkort wel zo is, ligt er. 

Ook voor Apple

Opvallend genoeg is ook Apple geïnteresseerd in deze ontwikkeling. Recentelijk lekte uit dat Samsung werkt aan een randloos scherm voor toekomstige iPhones. Dit roept echter enkele uitdagingen op, zoals het buigen van circuits onder de rand en het behoud van de iconische platte zijkant van iPhones, zoals door Apple wordt geëist. Hoewel dit proces enige tijd kan vergen, lijkt de toekomst van volledig randloze smartphones steeds dichterbij te komen. Het zal waarschijnlijk nog wel enkele jaren duren voordat het zover is, maar we kijken er in elk geval wel erg naar uit!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking