Lucas Riechert - Maandag 10 Juli 2023

Samsung unpacked event komt eraan: wat weten we tot nu toe over de Galaxy Z Flip 5 en Fold 5?

Samsung onthult op 26 juli tijdens haar eigen Unpacked-event in Seoul Zuid-Korea de langverwachte nieuwe vouw telefoons: de Galaxy Z Flip 5 en de Fold 5. Met uitgelekte beelden en veel speculatie rondom de nieuwe modellen heeft Samsung eindelijk de officiële presentatie datum bekendgemaakt. Het evenement zal om 13:00 uur Nederlandse tijd van start gaan en kan via een livestream worden gevolgd. Opvallend is dat Samsung ditmaal zijn Unpacked-event in eigen land organiseert. Lees hier meer over wat we kunnen verwachten. 

Galaxy Z Fold 5

De uitnodiging voor het event prikkelt de nieuwsgierigheid meteen vanwege de grappige tekst: “join the flip side”. Hiermee wordt overduidelijk gehint naar de Galaxy Z Flip 5 en Fold 5. Laten we beginnen met de Galaxy Z Fold 5, die naar verluidt een groot 7.6” inch scherm aan de binnenkant en een 6.2” inch scherm aan de buitenkant zal hebben. Een opvallende verbetering zit in het scharniermechanisme. Wanneer de Fold 5 dichtgevouwen is, liggen beide kanten plat op elkaar, waardoor het toestel dunner wordt en er geen opening meer is tussen de twee helften van de behuizing. De algemene vormgeving van de Fold 5 lijkt sterk op zijn voorganger, met slechts kleine wijzigingen bij de camera's aan de achterkant. 

Galaxy Z Flip 5

Dan hebben we de nieuwe Flip 5, die naar verwachting een groter extern display zal hebben waarmee je verschillende apps kunt gebruiken. Samsung werkt samen met Google aan aanpassingen van apps om ze optimaal te laten functioneren op het scherm aan de buitenkant. Beide vouw telefoons worden aangedreven door de krachtige Snapdragon 8 Gen 2-chip, dezelfde chip die te vinden is in de Galaxy S23. Naar verluidt zal Samsung tijdens het evenement ook een nieuwe tablet onthullen, naar alle waarschijnlijkheid de Galaxy Tab S9. Naast het basismodel zullen er ook Plus- en Ultra-versies van de tablet beschikbaar komen.

Samsung marktleider in vouw telefoons

Samsung is al sinds 2019 actief op de markt van vouw telefoons, met de introductie van de Galaxy Fold. Sindsdien brengt het bedrijf jaarlijks verbeterde versies uit en is het marktleider op het gebied van opvouwbare smartphones. Vooral in Zuid-Korea zijn de vouw telefoons bijzonder populair, met bijna 14% van de verkochte telefoons die daar een opvouwbaar model zijn. Wereldwijd was dat percentage vorig jaar slechts 1%, alhoewel ze wel steeds populairder worden. Op 26 juli krijgen we eindelijk dus alle details over de Galaxy Z Flip 5, Fold 5 en mogelijk ook de nieuwe Galaxy Tab S9. Het belooft een groots evenement te worden voor Samsung-liefhebbers en tech-enthousiastelingen wereldwijd. Wij gaan in elk geval live kijken zodat we jullie op de hoogte kunnen houden! 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking