Lucas Riechert - Woensdag 28 December 2022

Xiaomi presenteert de Xiaomi 13 en 13 Pro toestellen

De nieuwe vlaggenschip serie van Xiaomi is zojuist aangekondigd: de Xiaomi 13 en Xiaomi 13 Pro! Deze twee nieuwe toestellen draaien op de nieuwste en beste Snapdragon 8 Gen 2 chip van Qualcomm, die 37 procent sneller belooft te zijn dan zijn voorganger, maar ook tot 49 procent zuiniger. Daarnaast hebben beide toestellen flink wat upgrades gekregen op het gebied van camera’s en ook een mooi nieuw design. Momenteel zijn ze alleen nog in China te krijgen, maar de verwachting is dat ze ook snel wereldwijd worden uitgebracht. Lees hier meer over deze nieuwe toestellen! 

Xiaomi 13 Pro 

Ten opzichte van de Xiaomi 12 Pro is het scherm van de 13 Pro aardig ongewijzigd gebleven, beide hebben een 6.73” inch groot scherm en een verversingssnelheid van 120Hz. De 13 Pro heeft echter een hogere piek helderheid van wel 1200 nits en 1440p resolutie. Wat camera’s betreft is er nogal wat verandering ten opzichte van de voorganger, de Xiaomi 13 Pro heeft namelijk een drievoudige 50 megapixel opstelling aan de achterkant met flink wat upgrades. De sensoren zijn nu gecombineerd met een lens van Leica met een diafragma van f/1.9 en Hyper OIS. Ook heeft de telecamera een flinke upgrade gekregen met 3x zoombereik en een Leica “Floating Lens” element waarmee je een erg korte scherpte afstand hebt van slechts 10 centimeter. Ook is de batterij van de 13 Pro een stukje groter met 4820mAh waardoor je een hele dag het toestel kunt gebruiken zonder op te laden. 120W bedraad opladen en 50W draadloos opladen is ook mogelijk. Andere leuke functies zijn de Dolby Atmos afgestemde stereoluidsprekers die ook Dolby’s nieuwe head-tracking functie hebben, een IR-blaster en (nieuw voor Xiaomi) de IP86 gecertificeerde stof- en waterbescherming. Het toestel komt in vier kleuren over de keramische achterkant: wit, zwart, groen en lichtblauw. Het camera-eiland op de achterkant is bij de Xiaomi 13 Pro vierkant met ovale hoeken. 

Xiaomi 13

Het scherm van de Xiaomi 13 is ietwat groter dan zijn voorganger met 6.36” inch en heeft in principe dezelfde specificaties als de 12: een resolutie van 1080 x 2400p, 120Hz verversingssnelheid, Dolby Vision, HDR10+ en een OLED paneel die overeenkomt met de piek helderheid van de 13 Pro. Ook bij de Xiaomi 13 zien we aan de achterkant bij de camera’s de Leica behandeling met een 50 megapixel hoofdcamera. Daarnaast heeft de Xiaomi 13 een ultragroothoeklens met 12 megapixels en een telelens met 10 megapixels. Ook kun je in de camera app een speciale instelling van Leica gebruiken om de kleuren esthetiek van het Duitse cameramerk na te bootsen! De batterij van de 13 is ook hetzelfde als bij zijn voorganger met 4500mAh die in staat is om 67W snel te laden of 50W draadloos op te laden. Ook heeft de Xiaomi 13 Dolby Atmos stereoluidsprekers met Dolby Head Tracking, een IR blaster en de IP68 certificering voor water en stof. De 13 neemt genoegen met standaard glas op de achterkant in plaats van keramiek en is verkrijgbaar in het zwart, lichtgroen, lichtblauw, grijs en wit. De 13 ziet er qua camera eiland identiek uit aan de 13 Pro, maar heeft een glanzend en plat zijframe. 

Wat vind jij van deze nieuwe toestellen van Xiaomi? Een flinke verbetering ten opzichte van de Xiaomi 12?

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking