Lucas Riechert - Zondag 2 Oktober 2022

Weinig verandering Samsung Galaxy S23

Zoek de verschillen: weinig verandering verwacht voor de Samsung Galaxy S23 serie

Ben je benieuwd naar de nieuwe Samsung Galaxy S-toestellen en het design daarvan? Er zijn onlangs een hele set renders verschenen van de Samsung Galaxy S23, S23 Plus en de S23 Ultra. Opvallend is dat het ontwerp erg lijkt op de huidige S22 lijn. Lees gauw verder wat er wél veranderd is! 

Vrijgegeven renders 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, we zien wel een vernieuwde achterkant bij de S23 toestellen, maar verder zijn er weinig veranderingen te zien. De verhoging in de hoek waar de camera’s zitten is bijvoorbeeld weg, wat Samsung de “Contour Cut Camera Style” noemt. Het gaf de S-serie zijn kenmerkende look, maar kwam ook met extra gewicht daardoor. Dit werd alleen niet gedaan bij de S22 Ultra. Door nu de afzonderlijke sensoren los van elkaar op de achterkant te plaatsen lijken de S23, S23+ en S23 Ultra nog meer op elkaar en is het verschil lastig te zien. Volgens bronnen heeft Samsung voornamelijk kleine wijzigingen doorgevoerd die terug te zien zijn in de maat. De aankomende Ultra heeft afmetingen van 163.4 bij 78.1 bij 8.8 millimeter terwijl de S22 Ultra 163.3 bij 77.9 bij 8.9 millimeter groot is. Ook wordt gezegd dat de metalen rand om de lenzen iets groter is geworden, net als de buiging van de schermranden aan de zijkant. De Galaxy S23 Ultra wordt het toestel met de dunste schermranden ooit van het bedrijf. De selfiecamera is verstopt in een gaatje in het display. 

Specificaties 

Te zien is dat hetzelfde scherm gaat worden gebruikt als bij het huidige model. Zo is er opnieuw gekozen voor een AMOLED-display van 6.8” inch met een hoge resolutie van 3080 bij 1140 pixels met een verversingssnelheid van 120Hz voor de S23 Ultra. Wel gaat het om een beter scherm met verbeterde kleuren, minder reflectie en een hogere piek helderheid. Qua processor is het nog maar de vraag wat er gaat gebeuren. Komt er een versie met de Exynos-chip of de nog onaangekondigde Snapdragon 8 Gen 2-processor van Qualcomm? Uiteraard is de S Pen ook weer aanwezig voor de Ultra, die je in het toestel kunt bewaren. Qua camera’s worden grote updates verwacht en voor de Ultra zelfs een sensor van wel 200 megapixel. 

Onthulling in begin van 2023

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de Galaxy S23 toestellen het levenslicht gaan zien. De S22 werd in elk geval in februari 2022 aangekondigd, dus kunnen we er van uit gaan dat dit hetzelfde geval is voor 2023. Wij kunnen in elk geval niet wachten en zullen je op de hoogte houden zodra er meer bekend is! Neem voor nu in elk geval een kijkje bij ons huidige aanbod in Samsung (Galaxy) toestellen. 

*Afbeelding afkomstig van Onleaks. 

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking